Tämän herkullisen reseptin bongasin Deanna F. Cookin kirjasta Lasten omat synttärikakut.
n.12 kpl
200g voita t. margariinia
2dl sokeria
3 kanamunaa
4dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl maitoa t. maustamatonta jogurttia
100g rouhittua suklaata
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita keskenään vahnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan mutta vältä turhaa vaivaamista.
4. Kääntele lopuksi maito ja suklaarouhe taikinaan.
5. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 15-20 min.
Kuorrutus:
250g suolatonta voita
500g tomusokeria
2dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2-4rkl maitoa
Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon, lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää lopuksi maitoa sen verran että saat hyvin levitettävän seoksen.
Kuorruta, koristele ja herkuttele!
Kommentit