Tämän herkullisen reseptin bongasin Deanna F. Cookin kirjasta Lasten omat synttärikakut.

n.12 kpl

 

200g     voita t. margariinia

2dl     sokeria

3    kanamunaa

4dl     vehnäjauhoja

½dl     perunajauhoja

½dl     kaakaojauhetta

2tl     leivinjauhetta

1tl     vaniljasokeria

2dl     maitoa t. maustamatonta jogurttia

100g     rouhittua suklaata

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita keskenään vahnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan mutta vältä turhaa vaivaamista.

4. Kääntele lopuksi maito ja suklaarouhe taikinaan.

5. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 15-20 min.

 

 

Kuorrutus:

 

250g     suolatonta voita

500g     tomusokeria

2dl     kaakaojauhetta

2tl     vaniljasokeria

2-4rkl     maitoa

 

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon, lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää lopuksi maitoa sen verran että saat hyvin levitettävän seoksen.

Kuorruta, koristele ja herkuttele!